Thursday, June 28, 2012

Ini bukan cinta kolesterol

Semalam aku pegi APSH sebab ada apoinmen follo up dgn dokter Bidu.  Fes taim aku pegi las week dgn Incik Meksis tapi kali ni kena pegi sorang.  Aku ni kena ekzema yg boleh tahan teruk.  Gatal ko..  Dah pegi klinik tapi tak baik2 jugak.  Last2 kena la gi specialist kat Ampang Puteri.  Ingatkan nak jumpa dr Noh tapi klinik dia ari Jumaat jek.  So aku jumpa la doktor Biduwiyah ni.  Dokter ni memang ok tapi yang leceh nya klinik dia ni cuma start after lunch je.  Kalau lambat balik alamat sangkut la jam kat jln Ampang atau MRR2.

Tapi kan aku rasa APSH ni dah macam spital gomen sebab semuanya slow.  Las week amik ubat je kena tunggu 45 minit.  Kalah gomen punya masa.  Balik pulak sangkut jammed kat Ampang Jaya.  So semalam aku pegi awal2 dgn harapan dpt balik awal.  Tapi sangkut gak kat kaunter GL sebab ada assessment report aku dorang tak fax kat ING.. So ING tal bleh nak kuarkan GL.  Maleh tul..  Report assessment tu utk blood test yg dokter soh buat las week. Nak soh staff kat klinik buat lunch hour tak abis lagi.  Kena tunggu lagi setengah jam.

Bila masuk dapat la no 10.  Adoiyaii...  Dokter pulak kul 2.30 pm baru masuk.  Tunggu kan main lama tapi bila masuk x sampai 15 minit.  Dokter tu tunjuk la report blood test aku.. Errrrkkkk!!!!  tergezut aku tengok resultnya..   tahap elerjik aku adalah sgt tinggi bak kata doktor Bidu. Kalau normal lebih kurang 100 tapi aku punya 180.  Mak aiii... Level kolestrol dgn gula pun suda lebey level yg sepatutnya.  Aidonbilifit..  Aduss.. Sikit lagi nak sama taraf dgn Incik Meksis..  Tak bleh la aku pekena kopi peberet Oltown Hazelnat aku tu.. Dan terpaksa la aku berjauhan dgn cis kek Secret Recipe pojaan ku ittuuu...huhuu...  Pas ni kompem bekpes quaker oat dgn air masak je tiap2 pagi! Tapi ni semua silap aku la jugak.  Tak sedor2 yg umo kat depan da tukar 4..  Huwaaa..... Mulai hari ni aku janji tak kan makan lagi makanan yg berlemak dan kurangkan minum air manis.. Tapi.. tadi baru je bantai Oltown secewen... hehehee..


   

camna la aku nak tinggalkan pojaan hati aku ni... cer citer cer citer...


p/s: gamba kredit Inche Google sebab aku malas nak snap.. Sekian



.~eLLz~

3 comments:

deaf-angel said...

eczema aku pun kena...

skarang dah ok tak teruk cam zaman muda dan sekolah dulu haha.

skarang eczema aku berkampung kat bahagian ibu jari kiri sejak tiga empat tahun dahulu.

aku biarkan je dorang kat situ.

ilazz said...

aku zaman muda x kena ekzema.. tapi masuk je zaman tua abisss....:P

cik nadeeya said...

nice post...just ronda2..kalau ada masa ronda la plk kt blog saya ye thx http://kakiblogger.mygeng.org/#s01