Saturday, November 29, 2008

Leppi o leppi

Minggu yg sengal tul laa. Leppi aku kong pas tu kena format balik. Meroyan aku x leh berblogging. Henpon pon dh penuh gambo nak uplod. Tapi x boleh. Tak boleh nak kata tinggi mana tahap kebengangan dan kemeroyanan (ada ke pekataan nih?) aku. Cissss!!! Tak sukaa!!! Memang hampehss tull!!. Ni pon aku update guna leppi en. Maxis sebab dia kesian tgk aku sengal x dapat update ngn baca blog. Mekasih ek wak. :P Ni aku kat tgh ada kat fudkot Sogok nih. Peh tu yg wat aku lagi bengang org Sogok x bg pakai powerpoint dia. Siyottt tull. Kecik ati aku. Dia x tau ke aku ni pelabur setia Sogok? Juta2 beb gua invest!! hehehe.. terlebih imaginasi la plak aku nihh..
Well..anyway en. Maxis tgh berusaha dgn bersungguh2 utk membetulkan pape yg patut kat leppi aku. Tak pe wak, nnti sya banjer makan megi goreng ngn teh tarik ekk.. Rasanyer minggu depan leppi aku sihat kut. Huhuhu!! x sabo nyer aku menanti saat itu..

Tuesday, November 25, 2008

jumpa ejen

Jangan salah faham lak ekk. Aku bukan jumpa ejen Jebon 007 tu tapi ejen umah. Aku nak let go umah kat UK Perdana tu. Lagi cepat laaagi baik. Ejen ni Saiful yg rekemen kat aku. Ok gak orangnyer. Tapi yg x best nyer bila masuk part rega ler. Kena la aku consult X aku pasal umah ni joint name. Tu yg leceh tu..


.aku x tau ler apsal jdk senget cam ni. Pepandai la korang baca. :P

Well .. hopefully dapat la jual umah ni pasal aku dah malas nak amik port dah. Jual, dapat profit, split 50-50. Abih citer. Sayang memang sayang tapi banyak nar kenangan yg sedih banget kat situ..

sob! sob! sedeyy la plak. tak pe la. Korang layan je la bideo nih ek. aku nak carik tisu sat. Huwaaa!!!!!!


video

Saturday, November 22, 2008

hepi banget guer..:P

Ni dah masuk ari ke bapa dah leppi aku ada prob. Mmg ler en. Maxis dah tolong cek tp still ada problemo lagik.. Aku boleh baca blog2 korang tapi x leh nak komen. Tak ke cam hampehs tu? Mana leh x komen. cam nak meroyan rasanyer. hehehe.. Nnt nak soh en. Maxis bwk balik leppi aku kasik ubat kaw2 skett .

Tapi yg best nyer ialah.. aku dapat pezen. Mak suka giler nyahh.. hehehe. cam nak lompat2 la plak. Sebab smalammm.. aku p OU. Lama giler aku x jejak tempat tu. Ye la, kat umah aku pon ada gak soping kompleks so ape jadah aku nak buang minyak g jejauh. Tapi semalam len sket lerr.

aku nak g kedai nih. kena tgk directori dulu..

kedai ni ler ha..:P

ni bekasnyer. huhuhu..

beli menda nih ler..:P aku sokaaa!!! bestnyer2!!

Pas dpt je pezen,
terus lupa psl problem ngn leppi. hehehe.. Mekasih la wak. Tak leh nak kata apa dahh. :P hepi banget guer..

Thursday, November 20, 2008

Kalau ikut hati..

Ari ni dah masuk 3 ari dah internet aku lemm giler babs. Streamyx pilih kasih ke? Isyhh.. naik darah aku. kalau ikut ati.. aku bakor je leptop nih. tapi sbb aku lom giler lagi nak buat menda2 tu , aku terpaksa ler sabor2 bnyk2.

Yg jdk tempat aku nak luahkan ketidakpuasan ati aku ni sapa lagi klu bukan en. Maxis (seb bek dia sabor layan aku :P). Dia kan terer IT. Aku ni bukan bleh kalau x surf tenet, x baca blog, x komen. Cam idop nih x lengkap jek. Mandi x basah, makan x kenyang, tido x lena..

Ok la2 aku tipu je . hehehe.. mana leh aku mkn x kenyang. Giler pe ? Aku kan kuat makan :P


En. Maxis kata probably ada virus yg dah berumahtangga kat lptop aku nih. Aku x pedulik hapa en. Maxis nak buat, janji laptop aku ok. N aku leh surf cam besa. Kalau tak, mati bosan aku. Tak berkembang kepala otak. hehehe...

So, malam ni dia nak dtg tgk leptop aku. Ngn tgk aku skali la. Muahahaaa...

Wednesday, November 19, 2008

Ada sesape berminat?

Sejak Japi masuk jawi nihh, dia lom boley pakai suar lagi. So terpaksa ler aku ngn mak modified sket cara berpakaian dia. Contohnyer spt berikut:-

pesen ala bare back sgt seswaiii gitew digayakan ketika men game leptop..

pesen yg sama ttp menggunakan fabrik berbeza..

ni pesen yg seswaii gitew utk sesape yg sdg berdiet. Dijamin boleh mengurangkan berat dlm masa beberape ari sajork..

Ada sesape berminat nak try dgn pesen terbaru di pasaran? Jika berminat sila tipon 999-umah aku.
hehehehe...

Pekena ler Streamyx slo nau nihh..

Wehhhhh!!! tensen giler babs aku ari nihh. Pekena ler streamyx ni slo cam siput babs. hampehss!!! nak open blog pun lembabbbbb!!!!!! Menyampah aku ngan streamyx nihh!!! oi org TM ..pasal la korang wat aku camni nih!!!! Macam ler aku ni tak bayar bil. Aku repot kat Karam Singh Walia baru ko tauuu..

Aku tgh tensenn giler babs pasal x leh update, x leh baca blog korang n x leh nak komen...

Monday, November 17, 2008

Tak tau nak letak tajuk apa kat entri aku nihh..

Disebabkan Japi dah bosan tahap cipan, (mana dia besa dok dendiam cam tu), aku bagi ler dia baca buku katun feberet aku. Tu pon siap pesann baca leklok tauu.. kedemut tul aku kan. ngan anak pon nak berkira hehehe..

Ujang memang kartunis feberet aku. Dari masa dia ngn GG sampai la dia buat majalah sendri aku follo. Citer dia cam IBC ni mmg best. Tingat masa zaman sekolah dulu..

ni pon feberet aku. Si Nudin ni punyer kartun klako sungguh. Aku sokaaa sebab dia kreatif giler babs..

citer awk 3 orang ni pon aku sokaa. Tapi masa awal2 citer ni mmg best. lelama cam ilang umpphh plak..


Suma buku tu aku beli masa pameran buku kat PWTC. Mahal gilos rega dia. Tapi aku beli gak pasal aku sokaa laa. Dulu memang aku selalu beli GG ngn Ujang. Mak aku slalu kata baca GG nanti jdk giler pasal aku klu gelak sampai berguling2. Dahh.. citer dlm tu suma nyer kelakau tahap gaban cipan. Ujang pon sama. Best sgt. Tapi la ni sumanyer dh lain. Tak sekelakau dulu.. Ke aku nih yg dah tua? Tidakkkkkkk!!!!!! Tanak jadik tua. tak sokaa. tak sokaaaa!!!!!

hehehe.. x dek la. Aku suka cam sekarang ni. Memang la umo makin meningkat, tapi aku pon jadik makin matang. Yang penting, aku hepi maa. and aku tetap giler2 cam dulu..

Coming of age..

Wuhuhuuuu!!! boombastik fantastik tul tajuk entri aku kann? hehehe.. Yeee korang2 sumer. hari yg ditunggu dah maii. Alahaiii... dah besor dah anak aku kan. Rasa cam baru jek aku kena operate nak kuarkan dia. hehehee...

Lom pukul 7 Japi dah bangun. Breakfast pun tak lalu. Semangat kut. hehehe.. Dia punyer appoinmen kul 8.15 am. Aku gi ngn abah mertua ku. Sebab dia yg neman budak2 ni masa kena zrass tu. Takkan aku plak nak masuk. isyhhh.. huhuhu..

Korg layan je la gamba2 ni ekk..


Wan tolong pakai kan kain..

ni ler geng bas sunat. hehehe..

aku ngn anak bujangku. Dah besor anak mama.. sob! sob!

sblom masuk klinik. Japi, Ocu, Angah n Along..

kena makan ubat dulu..


tgh saspeng nunggu. kecuali si Angah. Rileks jek dia baca komik..

masa ni dah nak smpai turn Japi. dah len macam dah anak aku ni..:p

tgh berdebar giler babs..

baca doa lagikk. hehehe..

dah sudahhhh!!..

tgh gelakkan si Angah psl dia yg last skali..

Angah yg stedi wlp dia yg plg kecik n yg pls last skali..

sumanyer dah slamat dizrasss. Kontrol sakit ler masa ni..

Masa dlm keta dah stat dah komplen sakit. Padahal sblom tu suma belagak terer.. :p Jalan laju giler. Suma kata tak sakit. Eksen lebihh. Tapi.. bila sampai je umah inlaw aku , terus senyap suma dok tahan sakit. Pakcik makcik dorang bantai gelakk je. Jahat ohh dorang nih..

kat umah..

Apapun Alhamdulillah Japi dah selamat. Aku tau dia kuat klau nak compare ngn Abang. Tp terasa bila dia kata "Japi sedih Babah x dek". Sedeyy plak aku. Siannn kat anak aku tu. Tak pe la Pi, yg penting mama ada ngn Japi sampai bila2..

Sunday, November 16, 2008

Last makan sedapp..

Memandangkan esok api nak bersunat, so mlm ni aku bawak la dia p makan. Dia kata nak makan kat NZ tp aku x koser nak drive jejauh sebab aku sakit perut daa. Last2 p Ali Bistro je kat Setiawangsa. Japi ngn Jaja nak makan nasik goreng pattaya ngn air coke. Mirul nak roti canai. Aku? mesti ler megi goreng ngn teh tarik. Len akuu tak sior :P sakit2 pon kena gak makann kannn? hehehe..

ni ler kedainya..

ni ler budak nak kena zrass..

Jaja makan cam dia plak yg nak kena zrass esok..:P

anak sedara aku Mirul..

ni aku punyer megi goreng yg marbeless..

Pas makan balik terus. Igt nak soh Japi tido cepat tapi dia dok layan PS2 sampai kul 12. Aku yg tido cepat. Harap2 Japi x la cam Abg masa sunat dulu. Tak pe la kann. sebab aku ada..

En Maxis balik kg mlm ni. Tak best tul la..

Aku nak bagitau korang yang....

Pagi tadi masa aku tengah berjalan nak p pasar tani, tetiba.... aku terstop. Ada satu kertas saiz A4 dilekat dkt taxi station yg lama tu. Kertas tu cam menyeru2 aku "meh siniiii. baca lah aku" . huhuhu.. cam kekasih ku seru la plak :P So dh kena seru kena la aku benti kan?

so aku pon benti. Aku baca. Dan.. baru la aku faham...

Rupa2nyer kat Jusco AU2 tu nanti ada Kenny Rogers ngkauuu.. wuiiyyyoo bestnyer2!!!! (cam la aku slalu p situ :) hehehe ..

ok tu je yg aku nak bagitau korang..
saje je wat lawak bangang petang Sabtu nihh..

Saturday, November 15, 2008

Aku nak tengok..

Aku nak tengok citer nih.. wuhuhuu!!

pas tu yg nih..


kemdian ni plak..

kemdian2 plakk..


Tapi kalau aku x dapat tengok gakk suma citer nihh.. aku donlod je. Abis citer.. Eee.. jahat cam lanun la pulak aku nih.. muahahahaaaa!!!

Friday, November 14, 2008

Amik repot kad

Cam x caya je ari nih dah last day skolah. Kan men suka anak2 aku. Cuti skolah merupakan masa di mana aku kena make sure stok makanan cukup sebab bdk2 ni kan men kuat makan. Pas tu campur lak dgn anak sedara aku yg dekat spoloh org tu. Adoiyaiii...

Ari ni ropanyer kena amik repot kad kat KAFA. Jaja tipon aku dr sekolah. Dia pun x tau pasal dh 4 hari x gi skolah (apa punyer mak ler aku ni kann :P)

masa sampai je tgk, alahaiii gamai lagi ke ni..

pas tu siap ada usherette plak bg no kat aku..

masa aku sampai, ada sorang jek parent. lega.. tapi aku tgk budak2 nih pun nyibuk kat situ. termasuk ler anak aku. hehehe..

makin lama makin gamai..

makin gamai!! Pekena ntah. musykil aku.. tapi ustaz tu rileks jek. kalau aku.. dah lama dah kena bebudak nihh. Tu psl x seswaiii gitew jdk chegu.. :P

anak dara aku dah macam bos plak. (ni tgh mosan nunggu)..

ni muka budak malas p skolah KAFA..:P

ni ler ustaz Jaja, ustaz Din. Budak pompuan sblh tu kepochi tul la..

tgk ler result budak malas p skolah KAFA nihh..

siap amik gambo ngn ustaz. Anak aku mmg pandai jek chegu dia. hehehe.

Pas settled situ, aku p gam kasut Jaja plak. Sebab ptg dia nak pakai kat skolah. Ada fesyen show. Macam2 la anak dara aku nihh..

gaya sorg peserta fesyen show.. :P tembam semacam jek. muahahahaa..